Ameland is één van de vier Friese waddeneilanden. Het eiland is omgeven door water. Aan de ene kant de Noordzee en andere kant het schitterende Waddengebied met haar midanderende geulen. Het Waddengebied is Werelderfgoed en meer dan de moeite waard om te bekijken. Op weg naar Ameland vaart u een klein uur door dit schitterende gebied.
 

Hoe komt u op Ameland

Reist u met de auto naar Holwerd dan is de makkelijkste route dit te doen via Drachten, Dokkum naar Holwerd. Reist u met de auto via Leeuwarden dan kunt u voor Leeuwarden de borden Ameland volgen. 
Via het openbaar vervoer reist u naar Leeuwarden en neemt vervolgens de bus naar Holwerd-pier. Dit is lijn 66. 
 

De overtocht

De overtocht wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten B.V. Met moderne, luxe boten reist u naar Ameland. Voor de overtocht kunt u vooraf een ticket bestellen via de site van Wagenborg Passagierdiensten B.V. Het is ook mogelijk om via de sneldienst naar Ameland te reizen. Informatie hierover vindt u op de site van Wagenborg.
 

Op Ameland

Ons advies is om niet met de auto naar Ameland te komen. Op Ameland is er een goede OV verbinding. Indien gewenst kunt u een taxi namen om naar uw vakantieadres af te reizen. Het is ook mogelijk om vooraf een fiets te huren en naar Hollum te fietsen. 
 

Alles op een rij

Onderstaand hebben we gemakshalve alle bedrijven die wellicht relevant zijn voor uw verblijf op Ameland op een rijtje gezet met een doorverwijzing naar hun eigen website.