Op 30 juli komen The Dobbepickers uit Zwolle hun bluegrassmuziek laten horen in De Plaats aan de Oosterlaan te Hollum.Over de naam: bluegrass is heel snelle snaarmuziek uit de USA, op gitaren mandoline en banjo en meestal bas erbij. Deze band pickt vliegensvlug op de snaren en woont in de buurt van riviertje de Dobbe te Zwolle, vandaar de naam. Ze spelen folk, country en dit weekend vooral bluegrass gospel (dit laten ze ook horen in de Openluchtdienst te Ballum op zondagmorgen op 29 juli om 10.00 uur)

Ypie Kras, zij is voormalig Friese troubadour en bekend van andere groepen, zang en slaggitaar, EduGrin, (voorheen o.m Northern bluegrass) bespeelt op heel snelle en virtuoze manier mandoline en banjo en Michel Hendricks, leadgitaar (eerder in Skik o.a) en Jesse Heinhuis bas, (ook Rauzer) spelen samen voor het eerst op Ameland.

Op veel plaatsen heeft men inmiddels met hen kennisgemaakt. Ontmoet u dus in uw vakantietijd deze band maar eens met hun vlotte en ook harmonieuze zang. U voelt dan ook oude tijden van o.a. Lester Flatt and Earl Scruggs terugkomen.