Op verhaal komen

6, 7 en 8 oktober 2023. Zinzoekersweekend met theoloog Jos van Oord

Op verhaal komen op de wadden

Ameland: welke plek is er beter om het stof van Bijbelse verhalen te laten blazen en een frisse wind te laten waaien door vastgeroeste beelden? Kom in maart naar dit eiland en ontdek hoe je door Bijbelverhalen anders naar je eigen leven kunt kijken. Hoofdgast is theoloog Jos van Oord.

Over deze vragen gaat het zinzoekersweekend ‘Op verhaal komen’. De rode draad is het verhaal van Jezus die op de bruiloft te Kanaän water in wijn verandert. Gedurende dit weekend duiken we in dit verhaal en zoeken we naar de waarde en de betekenis ervan voor ons leven.

Op zaterdag maken we een wandeling over het eiland. We lopen langs het strand, de vuurtoren en door het bos. Ook komen we op adem in de kerkgebouwen die al eeuwen voor beschutting en verstilling zorgen. Hier zijn bezinnende momenten met teksten, stilte en muziek. Op zondag is er een afsluitende viering in de mooie oude kerk van Hollum.

Hoofdgast theoloog Jos van Oord is door de jaren heen de Bijbelverhalen anders gaan lezen. Ook de ontmoetingen met zijn zus, Happinez oprichter Inez van Oord, spelen daarbij een belangrijke rol. Hun samenwerking leidde tot het boek Rebible.

Voor van Oord is de Bijbel steeds meer een spiritueel boek geworden dat dus voortdurend in beweging zet. Van Oord: 'Bijbelverhalen inspireren mij omdat hun taal zo beeldend is. Omdat ze je fantasie prikkelen en je verlangen voeden. Je troosten en je stimuleren in je keuzes.'

Predikant-pionier Sijbrand Alblas woont op Ameland en is werkzaam bij De Plaats, een pioniersplek op het eiland. Alblas: Dit weekend is voor iedereen die de tijd wil nemen om even op adem te komen, uit wil waaien en zich graag laat inspireren door een Bijbelverhaal. Het eiland is een schitterende plek om dit te doen. We hopen je hier te ontmoeten en zien uit naar een inspirerend weekend.

 

 

Data: 6, 7 en 8 oktober 2023.
Kosten: Eur. 150,- per persoon (exclusief overtocht en accommodatie). Klik op de linkjes voor informatie over het reserveren van de boot, hoe je naar Ameland afreist en welke soorten accommodaties je kunt boeken.
Wat allemaal bij de prijs is inbegrepen: klik op deze link
Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar:info@deplaats-ameland.nl. Direct inschrijven inschrijven4
 

Ons programma

In onderstaand overzicht hebben wij het programma van het weekend weergegeven. In alles zijn wij ervan uitgegaan dat de tijden richttijden zijn en niet muurvast in beton zijn gegoten. In overleg met de weekendleider en de gasten zijn veranderingen uiteraard mogelijk. Soms kan het weer ook van invloed zijn op bepaalde programmaonderdelen.

Vrijdag           Zaterdag

 

        Zondag      
Tijd Activiteit Locatie       Tijd Activiteit Locatie     Tijd Activiteit   Locatie
15.00-18.00 Aankomst op Ameland en inchecken op uw vakantieadres  
Log.
    08.30 Ontbijt op eigen locatie   Log.     08.30 Ontbijt en uitchecken   Log.  
18.00

Inloop met koffie en thee

  P.     09.15

Bezinningsmoment  door Jos van Oord

  P.     10.00 Viering in de Magnuskerk   P.  
19.00 Welkom,introductie en maaltijd vanaf 19.00 uur   Mag     10.30  Wandeltocht over Ameland   Am.     11.30

Groepsgesprek

  P.
20.30 Inspiratiemoment door Jos van Oord   P.     13.00 Lunch onderweg   Am.     12.30 Lunch    
21.30  Borrelen         15.00 Vrije tijd   Am.     13.30 Vaarwel en zegen   P.
      P.     17.00

Workshop door Sijbrand Alblas

  Mag              
            18.00 Maaltijd   P.       Eventueel kunnen de deelnemers hun bagage in de Plaats laten staan en ook de middag op het eiland doorbrengen.    
            20.00 Muzikale avond   P.            
              Na de dagafsluiting is de bar geopend.   P.          
 

Contact

Pioniersplek De Plaats

De Plaats 5, 9161 AD Hollum

Email: info@deplaats-ameland.nl

Telefoon: 0519-252221

Bankrekening: NL 10 RABO 0323187870

RSIN: 8572.54.704


Facebooktwitter logo bird transparent png