Het is een moeilijke tijd om in te leven. De maatregelen vanwege het coronavirus hebben ook invloed op het werk van De Plaats. Afgelopen maanden zijn veel activiteiten niet doorgegaan. Na de extra maatregelen op 3 november waren we tijdelijk helemaal dicht. En toch is er meer dat ik zal onthouden van de afgelopen periode. Nu we niet samen kunnen zingen pakken we de tamboerijn en djembé erbij als we naar muziek luisteren. Hierdoor stap ik vaak weer vrolijk op de fiets terug naar huis.
Ook ben ik dankbaar voor de eerlijke zoektocht die we met een groep dertigers zijn aangegaan. Op zondagavonden staan we stil bij hoe we God ervaren in ons leven. Het zijn waardevolle momenten. En ik was dankbaar toen een bezoeker van de vaste wal vertelde dat hij door gesprekken in De Plaats met het geloof bezig is gegaan. Even wist ik niet zo goed wat ik moest zeggen. En toen laatst tijdens de stiltewandeling een prachtige regenboog aan de hemel verscheen werden we ook van binnen stil.
In deze tijd zijn de groepen klein en is het lastiger om met elkaar in contact te blijven. En tegelijkertijd zijn er elke dag sporen van God te ontdekken. Kleine momenten die de energie geven om weer verder te gaan.
 
Predikant – pionier Sijbrand Alblas
 
Foto: Rinnie Wijnstra