Begin december zijn er opnames gemaakt voor het tv-programma Zie je zondag. Op zondag 9, 16 en 23 februari om 9.20u is het resultaat te zien op NPO2. Het eiland, de Hervormde Gemeente Ameland, en onze gezamenlijk pioniersplek komen allen in beeld.
De eerste aflevering gaat over het eilandleven. Oene de Vries vertelt over de paardenreddingsboot en over het ‘Daalders Plakje’. Hij is 84 jaar oud, en heeft slechts achttien maanden aan vaste wal doorgebracht. Hennie van Tuinen heeft het over de kracht die de gemeenschap haar gaf toen ze ziek werd. Nu ze weer beter is pakt ze haar taken weer op.
 
De tweede aflevering gaat over de rust die op het eiland te vinden is. Dat ervaart ook Elisabeth de Baat. Ze komt uit het hectische Amsterdam, waar ze een roerig verleden heeft. Op Ameland kwam ze weer op adem en in de Hervormde kerk vond ze een thuis. Tijdens deze aflevering komt ook de stiltewandeling in beeld. Ook Fokke Polet kan meepraten over de schoonheid van de natuurlijke elementen. Daar, volledig in verbinding met de schepping, ervaart hij iets van God.
 
De derde aflevering gaat over de toekomst van kerk-zijn op het eiland. Deze aflevering komt De Plaats veel in beeld. Er zijn opnames gemaakt tijdens de Sing-Inn. Vol overgave worden de liederen op gitaar en mondharmonica begeleid door Johan Dul. Samen met zijn vrouw Liesbeth deelt hij zijn geloof op het eiland. Ook is er gefilmd bij Rock Solid. Hanneke Wansink geeft vertelt hoe zij betrokken is bij De Plaats.
De opnames waren een hele belevenis. Gedurengde negen dagen is er een cameraploeg op het eiland geweest om opnames te maken en zo de sfeer op het eiland vast te leggen. Er is ook een drone ingezet om mooie natuurbeelden te krijgen. We zijn nu natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat.