De Plaats in de media

Regelmatig verschijnen er artikelen over onze Pioniersplek de Plaats in de media. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet. Komt u als lezer vaker artikelen tegen in bladen of magazines en ze staan hieronder niet vermeldt laat het ons even weten. We plaatsen ze graag.

Nog toevoegen artikel Fries Dagblad en artikel Leeuwarder Courant

Kijken naar wat er wél kan

Het was twee weken lang stil aan de Oosterlaan in Hollum. Op 4 november ging het licht uit bij de Plaats in navolging van zovelen in het dorp, op het eiland en ver, ver daarbuiten. Waar je in deze bizarre tijd misschien van geluk mag spreken als een sluiting zich tot twee weken beperkt, was het enige wekelijkse uitje van menig Plaats-bezoeker er ineens even niet meer. Men mist de plek waar je zo even binnen­stapt voor een praatje, bezinning, activiteit of gewoon goede koffie. Een raar moment voor het team achter de Pioniersplek om te beseffen hoe waardevol deze plek blijkt te zijn. Maar vooral een moment om de knop om te gooien en te kijken naar wat er wél kan.

Weiterlesen

De Plaats is écht af: tijd om het glas te heffen!

Amelander of badgast, 8 of 88; een uiteenlopende doelgroep weet De Plaats in Hollum intussen te vinden. Voor een bak koffie, een stiltewandeling, Sing inn of een goed gesprek. Echter feestelijk zijn de deuren nog niet geopend, daar komt 14 juni verandering in. Het glas wordt geheven op een nieuwe manier van kerkzijn; pionieren op Ameland. In vijf jaar transformeerde een ambitieus plan tot een plaats van verdieping.

Weiterlesen

Winter in zicht met een goedgevulde agenda

‘Het was boven verwachting, ik ben heel tevreden!’, aldus Pionierspredikant Sijbrand Alblas, terugkijkend op de eerste zomer nadat De Plaats opende. Hét moment om te kijken of naast Amelanders, ook toeristen de Pioniersplek aan de Oosterlaan wisten te vinden. Dat bleek wel degelijk het geval, met een geslaagde zomer als resultaat.

Weiterlesen

Van stiltewandeling tot spelletjesavond: een Plaats voor iedereen

De laatste hand wordt gelegd aan De Plaats in Hollum, om als volwaardige Pioniersplek te kunnen dienen heeft er een flinke metamorfose plaatsgevonden in het karakteristieke pand aan de Oosterlaan. Nog voor de opening is al van start gegaan met de eerste activiteiten, zo werd er 'Oäderwets metenander' gegeten: een succes! Als het aan Pionierspredikant Sijbrand Alblas en de vrijwilligers van De Plaats ligt worden daar zo snel mogelijk een flink aantal activiteiten aan toegevoegd. Wat kunnen we zoal verwachten?

Weiterlesen

Een Plaats voor verdieping

Slechts op steenworp afstand van de Nederlandse Hervormde kerk in Hollum, verrijst een plek met gelijkenis maar wellicht nog meer verschil. De Plaats is een Pioniersplek en boegbeeld voor de onlangs benoemde Pioniersgemeente, maar bovenal een plek voor iedereen die op zoek is naar verdieping, een goed gesprek of gewoon een bak koffie. Silvia Stavleu zette samen met het bestuur de eerste stappen in dit vernieuwende maar ook spannende project. Hanneke Wansink zit vol creatieve ideeën en kan niet wachten om te werken aan een totaal andere manier van geloof benaderen.

Weiterlesen