Welkom bij De Plaats, de pioniersplek op Ameland! Voor wie zoekt naar verbinding, verdieping en vertraging. We houden ons bezig met God, de wereld om ons heen en zien om naar elkaar. Kom langs voor een kop koffie of thee. Er zijn activiteiten voor jong en oud, dus stap gerust binnen.

Meivakantie: Kindermiddagen en boekenmarkten

De meivakantie is dit jaar in Nederland uitgespreid over drie weken; daarom organiseren we de laatste week van april en de eerste twee weken van mei kindermiddagen en boekenmarkten. Woensdag 1 mei staat deze in het teken van vrijheid: ‘Je bent vrij!’. Welkom met je (groot)ouders in De Plaats: er is plaats voor iedereen! Ook bij de boekenmarkten op dinsdag ben je van harte welkom om tussen alle boeken iets te vinden dat bij je past: voor elk wat wils, voor jong en oud!

Sing-inn

Iedere dinsdagavond om 19.00u zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. De ene keer met gitaarbegeleiding, de andere keer met keyboard. Het is een fijn samenzijn. Loop gerust even binnen en neem je eigen muziekinstrument mee.

Filmavonden: ‘Jesus Revolution’ en ‘The Old Oak’

In de meivakantie ben je van harte welkom voor twee recente films. In onze tijd zien we dat er veel verandert. Dat was eind vorige eeuw niet anders. Wat kunnen nieuwe ontmoetingen in je kerk en in je dorp betekenen om te ontdekken wat écht belangrijk is? Waar put je hoop uit? Wat geeft je houvast? Waar verlang je naar? Beide films geven een inkijkje in bijzondere ontmoetingen, die waar gebeurd of zomaar waar gebeurd zouden kunnen. En die meer gaan over onze eigen tijd dan je zou denken? Kom je kijken naar ‘Jesus Revolution’, een gloednieuwe Netflix-film, en naar ‘The Old Oak’, dat sinds afgelopen Kerst volle zalen trekt?

Retraite-weekend Unplugged: 21, 22 en 23 juni

Dit retraiteweekend is een reis van je hoofd naar je hart. Veel belangrijke beslissingen in je leven maak je uiteindelijk toch vooral met je hart. Waar het ‘goed voelt’. In je hart maak je contact met de bron van je leven. Je kunt nog zoveel bedenken, maar wat je echt belangrijk vindt, waar je behoefte aan hebt, wat bij jou past en wanneer je echt lekker in je vel zit, dat vind je als het ‘klopt’ met je hart. Tijdens dit weekend is er plaats voor bezinning, ontmoeting, de stilte en rust van het eiland en spel. We genieten van heerlijke maaltijden en de gastvrijheid van De Plaats. Meer info en voor opgave: www.deplaats-ameland.nl/unplugged

Retraite- of inspiratieweekend vanuit De Plaats iets voor jou(w) groep?

Ameland is dé plek om te vertragen en te onthaasten. De rust, de ruimte en de stilte van de natuur geven je de mogelijkheid om stil te worden, stil te staan of juist met elkaar in gesprek te gaan. De Plaats is een unieke uitvalsbasis voor een retraite- of inspiratieweekend, zoals al enkele jaren is gebleken. Wij verzorgen een programma, zo mogelijk op maat, en ontvangen onze gasten warm met heerlijke maaltijden en leuke werkvormen. Natuurlijk gaan we ook de natuur in en is er ruimte om vrije tijd in te vullen. Iets voor jou of voor jouw vriendengroep, groep uit de kerk, gespreksgroep of met wie je ook maar Ameland wil delen? Informeer naar de mogelijkheden bij Engbert van der Meulen: info@deplaats-ameland.nl. Kijk voor meer info op deplaats-ameland.nl/zinzoekers.

Kijk voor alle data en tijden in onze agenda en houd Facebook en Instagram in de gaten!