Kerstspeurtocht: Op zoek naar het kindje Jezus

Zondag 20 december was het dan eindelijk zo ver. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur kon men zich bij de eendenvijver melden voor de speurtocht. Hier hing een grote geboorteslinger en werd iedereen verwelkomt. Een moeder vertelde bij aankomst dat haar dochter er al de hele dag naar uit had gekeken.
 
De kinderen kregen instructies mee. Zij waren de wijzen uit het oosten. Door de sterren aan de bomen te volgen konden ze het kindje Jezus vinden. Ze kregen vragen mee over het kerstverhaal. Alle antwoorden waren in witte vlaggen op de route verstopt. En de goede speurder vond ook goud, wierook en mirre in het bos. Want je wilt natuurlijk niet met lege handen bij de kribbe aankomen. De speeltuin van het dorpje Sier was veranderd in een knus kerstdorp. Bij de stal kregen de kinderen nog een boekje mee om ook thuis kerst te vieren.
 
In totaal hebben naar schatting zo'n vijftig kinderen meegedaan. Veel Amelandse kinderen en ook enkele badgasten deden mee. Ook sloten een aantal kinderen zich spontaan aan. Vanwege de coronaregels is er geen warme chocomel geschonken en waren er geen figuranten. Zo is een samenloop voorkomen. Velen waren erg blij dat ze hierdoor toch een kerstbeleving hebben gehad. We kijken dan ook terug op een hele geslaagde middag en zien al uit naar volgend jaar!

Wie zijn wij

Pioniersplek De Plaats

De Plaats 5, 9161 AD Hollum

Email: info@deplaats-ameland.nl

Telefoon: 0519-252221


Facebooktwitter logo bird transparent png