Nieuw jaar, nieuwe activiteiten: Van Paasvuur tot Redbad

Na een geslaagde eerste Kerst in De Plaats, is er vol energie begonnen aan een nieuw jaar Pionieren op Ameland. De activiteitenagenda voor de komende maanden staat dan ook bol, met alles wat voor jong en oud zal worden georganiseerd. Zo zien we inmiddels bekende activiteiten terugkomen, zoals de stiltewandeling en Pas op De Plaats, maar er is ook nieuws onder de zon. De jonge bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren boetseren, er staan mooie nieuwe filmavonden op de planning en: een heus Paasvuur!

‘Het was overweldigend!’, Pionierspredikant Sijbrand Alblas kijkt met een goed gevoel terug op de hele periode rondom de feestdagen. Zo’n 40 gasten genoten van een heerlijke kerstmaaltijd in een feestelijk aangeklede Plaats, al had deze met alle animo nóg wel een keer vol gekund. Die avond werd de bediening verzorgd door de enthousiaste deelnemers van jeugdactiviteiten in De Plaats. Sijbrand: ‘Prachtig om te zien hoe alles daar weer samenkomt’. Tijdens de speciale ‘Christmas Carols’ editie van Sing-inn, zong men uit volle borst mee met de mooiste kerstnummers. Maar de pioniersplek aan de Oosterlaan barstte pas echt bijna uit zijn voegen tijdens het kinderkerstfeest, met 35 kin-deren en hun ouders, het kerstverhaal, kerstknutsel en natuurlijk warme chocolademelk.
 
Boetseren voor kids
Nieuw jaar, nieuwe activiteiten. Voor de jonge bezoekers mag er een cirkel om 20 februari op de kalender. Onder leiding van Liesbeth Dul leren zij namelijk boetse-ren, en wel een schaapje. Passend in het thema van die ochtend; De goede Herder. Johan Dul zorgt samen met zijn gitaar voor een mooi stukje achtergrondmuziek. Naast de stiltewandeling die we al langer kennen, staat er op 30 april een Emmaüswandeling gepland. Hierbij staat juist het gesprek centraal, wie zijn we eigenlijk en wat betekent geloof voor ons? Wie wel te porren is voor een gezellige muzikale middag, moet 6 april zeker koers zetten naar De Plaats; koor ‘Perspectief’ uit Heerenveen geeft dan namelijk een spetterend optreden.
 
Wereldkeuken in De Plaats
Pas op De Plaats is terug, dit jaar maandelijks met een wisselend thema. Van de Duitse keuken tot de lekkerste Indonesische speciali-teiten, alles is mogelijk. Zelf een kookfanaat en ideeën voor een thema? De Plaats hoort graag van je! Liefhebber van een goede film? Er zijn ook weer een tweetal filmavonden gepland, de komende maanden. 20 februari is Redbad te zien, over de Friese Radboud die de strijd aangaat met de Franken. Een film die veel Amelanders zal aanspreken, er zijn namelijk opnames op het eiland gemaakt én Amelanders figureerden in de film. 1 mei staat De Schuilplaats op het programma, over het leven van Corrie ten Boom. Gedreven door het geloof stelde ze met haar familie in de oorlogsjaren hun huis open voor Joden, en redde daarmee vele levens.
 
Paasvuur op Noordzeestrand
Voor we het weten, schieten de krokussen uit de grond en is het Pasen. Op tweede Paasdag is iedereen uitgenodigd om vanuit De Plaats mee te lopen naar het Noordzeestrand, daar zal namelijk ’s avonds een groot Paasvuur ontstoken worden. Compleet met hapjes, drankjes en muziek belooft dit een mooie avond te worden!

Wie zijn wij

Pioniersplek De Plaats

De Plaats 5, 9161 AD Hollum

Email: info@deplaats-ameland.nl

Telefoon: 0519-252221


Facebooktwitter logo bird transparent png