Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaft durven steeds meer mensen het aan om De Plaats te bezoeken. Daar zijn we heel dankbaar voor. De Plaats was helemaal vol tijdens de Friese Maaltijd. Bij de Sing-inn zingen we met een grote groep weer uit volle borst. En het aantal bezoekers van de stamtafel groeit weer. Ook de laatste boekenmarkt was erg druk bezocht.

Een hoogtepunt is het weekend Op Verhaal Komen met Jos van Oord. Met z’n twaalven zijn we een aantal dagen op reis gegaan door de bijbel en door ons eigen leven. Deelnemers gaven aan de verhalen hierdoor dieper te beleven en het weekend werd als helend ervaren. Zo gaf iemand aan weer dichter bij het kind in zichzelf gekomen te zijn. Ook de goede verzorging in De Plaats maakte indruk. Zo ontstond het verlangen om volgend jaar terug te komen.

Het Paasevent dat we samen met de protestantse kerken hebben georganiseerd mondde uit in een groot feest. Het muziekkorps, het gospelkoor en de dames van Ameland Vertel werkten mee. In een heerlijk zonnetje liepen zeker tachtig kinderen met hun families de tocht door Hollum. Ze voerden negen uitdagende opdrachten uit. Bij de voelmuur ontdekten de kinderen samen met een echte politieagent hoe moedig ze zijn. Ook vonden ze het prachtig om te testen hoe lang ze het vol konden houden om hun hand in een bak ijs te steken. Alle thema’s waren gekoppeld aan het paasverhaal, zodat de kinderen hier op een speelse wijze vertrouwd mee raken. Bij aankomst in de tuin van De Stelp kon iedereen nog een plantje poten, als teken van nieuw leven. Jong en oud heeft van de speurtocht genoten.

Ook het Paasontbijt was een groot succes. Aan een hele lange tafel, gedekt met allerlei heerlijke broodjes en natuurlijk een vers ei voor iedereen, zijn we de Paasmorgen goed begonnen. Één van de aanwezigen vertelde dat dit de eerste keer sinds jaren is dat ze weer een kerkdienst bezoekt. Het was mooi dat we haar als groep zo samen mee konden nemen.
We kijken dankbaar terug op de eerste maanden van dit jaar en zien uit naar de zomerperiode die voor ons staat.