Speciaal voor jeugdgroepen en schoolkampen hebben we een leuk programma in elkaar gezet. We laten de jeugd graag kennis maken met het Pionieren op de meest noordelijke Pioniersplek van Nederland.
De kinderen gaan in gesprek met een echte dominee. Ze mogen al hun vragen stellen. Ook denken we samen na over wat een kerk nu eigenlijk is. Is het een gebouw, of toch iets anders?
In De Plaats wordt de groep ontvangen met fris en wat lekkers. Daar starten we met een beamerpresentatie over Ameland en over het pionieren in De Plaats. We laten zien wat voor verschillende activiteiten er allemaal zijn.
Daarna maken we een korte Stiltewandeling. Want als je wandelt heb je tijd om even stil te staan. We lopen een prachtige route door Hollum en komen langs strand, duin en bos. Daar horen we de zee, de wind en de vogels. In de stilte zie je beter wat er in de natuur gebeurt. De kinderen krijgen dan ook een kijkopdracht mee. Een inspirerende ervaring.
Via een bezoek aan Korenmolen De Verwachting gaat de groep weer terug naar De Plaats. Daar eten we met elkaar eigen gemaakte pannenkoeken van het meel uit de molen. Daarna sluiten we af met een nagesprek.
Programma in het kort:
09.30 uur ontvangst met fris en wat lekkers
10.00 uur presentatie
10.30 uur Stiltewandeling met aansluitend bezoek aan de molen
12.00 uur Pannenkoeken eten in De Plaats
12.30 uur afsluiting
Het programma kan ook in de middag plaatsvinden,
Duur: ongeveer 3 uur. Kosten: € 7,50 per persoon
Wij heten jullie van harte welkom!
Voor meer informatie, neem contact op met Engbert van der Meulen: info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221