17, 18 en 19 februari 2023. Regenboogweekend: Wie ik ben? Homo, lesbisch én gelovig
 
Homo, lesbisch en geloof. Hoe vind je jouw plek? Ben je eenmaal uit de kast, dan begint voor iedere gelovige homo en lesbienne een weg door geloof en kerk. Voor de één is het een weg zonder al te veel hobbels en kuilen. Na een eerste onwennige periode vind je je plek en al snel is het weer alsof het nooit anders was. Voor anderen verloopt het niet zo voorspoedig en wordt de weg een hele zoektocht met een hoop geworstel en waarop ook mensen voorkomen die afwijzend reageren. In dit Regenboogweekend staan we stil bij dat moment van coming out: voor sommigen langer geleden, voor anderen een recente gebeurtenis – en bij die weg daarna. Hoe is die geweest. Wat was belemmerend? Wat heeft je gesteund? En wat heb je hierin over jezelf ontdekt? Onder leiding van LHBTI-predikant Wielie Elhorst en pionier Sijbrand Alblas van De Plaats spreken we over deze vragen en wisselen we ervaringen uit. We laten ons hierbij inspireren door een Bijbelverhaal dat een eigen licht schijnt over wat we hebben meegemaakt. Onze verhalen worden zo opgenomen in het grote Verhaal van liefde en trouw. Het worden, het zijn verhalen onder de regenboog die van die liefde en trouw het teken is. Op zaterdagochtend is er een creatieve workshop waarbij we met originele knutselmaterialen onze identiteit verbeelden. Deze worden ook onder een regenboog geplaatst. Het verbeeldt onze geborgenheid. In de middag maken we een heerlijke wandeling over het prachtige eiland en raken verder in gesprek. ‘s Avonds is er een muzikale avond waarbij iedereen een lied laat horen dat iets vertelt over het eigen verhaal.  Op zondag hebben we een gezamenlijke viering. Deelnemers van vorige weekenden gaven aan dat het voor hen helend gewerkt heeft. Velen zijn dichter bij zichzelf gekomen. We kijken er naar uit om jou te ontmoeten voor een ontspannen, verdiepend en gezellig weekend op Ameland. En natuurlijk hopen we dat het nieuwe kracht en energie geeft op jouw levensweg.    
Wat gaan we doen?
Coming out is voor ons allemaal verbonden met de vraag naar identiteit: wie ben je nu/wat heeft je gevormd/hoe wil je gezien worden? En welke rol speelt geloof hierin? We cirkelen rond dit woord in gesprek maar ook door onze creativiteit aan te spreken: in een workshop zaterdagmorgen, tijdens de muziekavond op zaterdag en door een gezamenlijke viering op zondagmorgen. Wat doen we niet? Praten over de gewraakte Bijbelteksten, strategieën voor veranderingen in kerken bedenken, elkaar overtuigen van ‘juiste’ keuzes voor een homoseksueel leven, er een therapeutisch weekend van maken. Waar we met elkaar niet uitkomen, laten we open en geven we over aan God.
 
Datum: 17, 18 en 19 februari 2023.
Kosten: Eur. 150,- per persoon (exclusief overtocht en accommodatie. Klik op de linkjes voor informatie over het reserveren van de boot, hoe je naar Ameland afreist en welke soorten accommodaties je kunt boeken.
Wat allemaal bij de prijs is inbegrepen: klik op deze link
Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar:info@deplaats-ameland.nl. Direct inschrijven inschrijven4
  Ons programma In onderstaand overzicht hebben wij het programma van het weekend weergegeven. In alles zijn wij ervan uitgegaan dat de tijden richttijden zijn. In overleg met de weekendleider en de gasten zijn veranderingen uiteraard mogelijk. Soms kan het weer ook van invloed zijn op bepaalde programmaonderdelen.  
Vrijdag           Zaterdag           Zondag      
Tijd Activiteit Locatie       Tijd Activiteit Locatie     Tijd Activiteit   Locatie
Vanaf 13.00 uur Aankomst op Ameland en inchecken op uw vakantieadres   L.     08.30 uur Ontbijt   L.     08.30 uur   Ontbijt en uitchecken L.  
19.30 uur Welkom en introductie thema door Wiele Elhorst       P.     09.15 uur Dagopening/Morgengebed   P.     09.30 uur   Viering, in een kringopstelling. Met eigen inbreng deelnemers P.  
21.00 uur   Kennismaking   P.     10.00 uur In gesprek over ‘coming out’ en je eigen geloofsreis als LHBT’er.   P.     11.00 uur   Afsluiting en terugblik P.
 21.45 uur Coming out en geloofsreis Wielie Elhorst   P.     11.00 uur Creatieve workshop: Verbeeld je coming out / reis als gelovige LHBT’er   P.     12.30 uur    Lunch P.
   Borrelen   P.      13.00 uur Lunch   A.     13.15 uur   Afscheid P.
      P.      14.00 uur  Wandeling: gespreksvragen in groepjes van drie en samen een zandkasteel maken   P.              
      P.     16.15 uur Pauze   P.            
      P.     18.00 uur Diner   P.            
      P.     20.00 uur Muziekavond: er worden liederen gezongen die je zelf van tevoren hebt kunnen indienen   P.            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Verklaring van de afkortingen in de kolom locatie
Locatie L. = het vakantieaders waar u verblijft
Locatie P. = de Plaats
Locatie M. = De Magnuskerk aan de Oosterlaan in Hollum vlakbij de Plaats
Locatie A. = is het eiland Ameland