Het is alweer juli en het zomerprogramma staat alweer voor de deur. We zijn nu anderhalf jaar bezig met pionieren. Ondertussen hebben we al veel hoogtepunten kunnen vieren. Dan denk ik natuurlijk aan de opening, een aantal weken geleden. Maar ook denk ik aan al die ontmoetingen waarbij we elkaar even in het hart mochten kijken. Waarbij we in gesprek raakten over wat ons raakt, over wat we geloven en hopen. Ook dat zijn voor mij hoogtepunten, die spontaan ontstaan. Ik stap na zulke ontmoetingen vaak zingend weer op de fiets naar huis. Maar als pioniersteam delen we ook de dingen die ons zorgen baren en wat we moeilijk vinden. Ik ben dan ook onder de indruk van de grote inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers. Er is veel gebeurd sinds we begonnen zijn. Terugkijkend heb ik het gevoel dat de tijd is omgevlogen.
 
Dit maakt mij extra dankbaar voor de welput die we gevonden hebben in de tuin van De Plaats. Als mens hebben we maar een beperkte tijd op deze wereld. Onze tijd hier vliegt om. Maar we mogen ons elke dag opnieuw laten voeden door de bron die eeuwig is. Door de God die zijn liefde voor ons toont, in het bijzonder in Jezus Christus. Telkens als ik de welput zie moet ik daar even aan denken. Het tilt mij even op uit de gejaagdheid van het moment en herinnert me aan wat nu werkelijk van belang is.
 
Zo hoop ik ook jou deze zomer te ontmoeten in De Plaats. En ik hoop dat het ook voor jou plek is om even los te komen van alle gejaagdheid. Een plek om te ontmoeten en stil te staan bij wat er nu werkelijk toe doet. We zien elkaar bij de bron!
 
Hartelijke groet,
Sijbrand Alblas
predikant-pionier bij De Plaats