Retraite-weekend Unplugged


21, 22 en 23 juni 2024: Kom even los van alles op Ameland!

Start: vrijdag 21 juni rond 18.00u
Einde: zondag 23 juni rond 13.00u
Locatie: De Plaats, Oosterlaan, Hollum (Ameland)
Kosten: €195 (excl. boottocht en accommodatie)


Unplugged

Ameland is dé plek om even los te komen. Om even stil te staan en jezelf af te vragen: Welke keuzes heb ik gemaakt? En welke rol speelt het geloof of zingeving in mijn leven? Te midden van alle drukte van werk, opleiding, relaties en eventuele kinderen biedt het zinzoekers-weekend ‘Unplugged’ op Ameland je de kans om op adem te komen.


Waarom op Ameland?

Op weg naar Ameland laat je het vaste land los als je op de boot gaat. Je zult op Ameland ervaren dat je leven vertraagt en dat je onthaast door de rust en de natuur. Op het eiland kun je door de stilte, de ruimte en de rust ervaren dat hemel en aarde elkaar even raken. De afstand tot je normale leven en de eenvoud die je op Ameland ervaart geven je inzicht. Hier kom je op verhaal en raak je geïnspireerd door bronnen waaruit je kunt leven. Hier kom je op adem.

Tekst gaat verder onder deze video


Wat gaan we doen?

Het weekend begint op vrijdagavond rond 18.00u (afhankelijk van ieders aankomst) met een maaltijd en eindigt op zondagmiddag met een lunch rond (13.00u) (afhankelijk van ieders vertrek.

Het thema is: ‘Van je hoofd naar je hart’. Dit retraiteweekend is een reis van je hoofd naar je hart. Veel belangrijke beslissingen in je leven maak je uiteindelijk toch vooral met je hart. Waar het ‘goed voelt’. In je hart maak je contact met de bron van je leven. Je kunt nog zoveel bedenken, maar wat je echt belangrijk vindt, waar je behoefte aan hebt, wat bij jou past en wanneer je echt lekker in je vel zit, dat vind je als het ‘klopt’ met je hart. Lees hier meer over het thema.

Otto Grevink vertelt over de spirituele bronnen die je helpen in de reis van je hoofd naar je hart. Sandra Gaakeer zorgt dat je hier actief mee aan de slag kan met creatieve spelvormen. Tijdens een wandeltocht langs de lege stranden en door het pittoreske Hollum gaan we hierover in gesprek. We sluiten af op zondag met een viermoment, waarin we inspiratie en verhalen met elkaar delen.


Ga je mee?

Ga jij een weekend unplugged op Ameland? We ontvangen je bij pioniersplek De Plaats met een programma van vrijdagavond tot zondagmiddag. Samen genieten van rust en ruimte. Met stilte, goede gesprekken, lekkere lunches en diners, en alles wat het schitterende eiland te bieden heeft. Het enige wat jij hoeft te doen: de boot pakken!

Tekst gaat verder onder deze video

Kosten

Eur. 195,- per persoon (exclusief overtocht en accommodatie). Hiervoor krijg je een gastvrije ontvangst bij De Plaats met twee keer diner en twee keer lunch. Bovendien organiseren wij een inspirerende bezinning, een mooie wandeling (met tegenwind!), spellen en andere werkvormen en een ontspannen zaterdagavond. Op zondagmorgen houden we een eigen viering.


De boot, en reizen op het eiland

Je hebt verschillende opties om met de boot naar Ameland te komen: met de normale veerdienst (ca. 50 min) en de sneldienst (ca. 20 min). De prijs hangt af van welke boot je neemt en of je een fiets wilt meenemen, of eventueel je auto. Reserveer met name voor het meenemen van een auto op tijd! Kijk voor de boottijden en mogelijkheden op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Goed om te weten: wil je fietsen op Ameland? Bij de boot staan verschillende fietsenverhuurders die als extra service je bagage naar je accommodatie brengen! Kijk op internet voor de verschillende mogelijkheden (tip: hier rijden veel mensen op een elektrische fiets…)

Je kunt ook met de bus naar de verschillende kernen van Ameland reizen vanaf de boot. Kijk voor de mogelijkheden op 9292.nl.


We helpen je met accommodatie!

Op Ameland kun je op verschillende manieren verblijven: van de camping tot een luxe bungalow. Omdat accommodaties snel zijn volgeboekt hebben wij als extra service een aantal kamers gereserveerd in Hollum centrum, variërend in prijs van €70-€290 inclusief ontbijt (voor twee nachten, goedkope kamers prijs per persoon, duurdere per twee personen (met mogelijkheid om die als één persoon te boeken)). Laat ons weten als je daar benieuwd naar bent of gebruik van wilt maken. Wij laten je dan weten wat er nog vrij is.


Geef je op!

Enthousiast geworden? Geef je dan snel op via ons inschrijfformulier.
Vragen? Stuur je mailtje naar info@deplaats-ameland.nl.


Dit is ons team dat jou ontvangt!

Tot slot, je zult vast benieuwd zijn wie jou ontvangen bij De Plaats op Ameland. Het zijn:

 

Sandra Gaakeer (57), komt uit Waalwijk, heeft 2 volwassen kinderen en is getrouwd. Haar roots liggen in het onderwijs en ze is als vrijwilliger intensief betrokken bij een pioniersplek op een basisschool. Een grote drijfveer voor haar is, om geloof ‘handen en voeten’ te geven met de bijbelverhalen als bron. “De levensvragen van mensen vinden hun oorsprong in wat hen overkomt en wat zij meemaken. Het is fijn om dan samen op te trekken.” Sandra ervaart hierin ook dat mensen elkaar een stukje van God kunnen laten zien. “Op Ameland is het bijzonder om dagelijkse strubbelingen los te kunnen laten. Juist in alle bezigheden is het ook goed om tijd en rust te zoeken voor inspiratie. En dat is op Ameland als vanzelf te vinden. Ruimte, rust, en inspiratie.
 

Otto Grevink (44) is een drukke vader van een dochtertje van 5, getrouwd en woont in Waalwijk. Hij werkt als dominee in een kerk en als pionier op een basisschool. Naast het werk vanuit huis en het huishouden bezoekt hij mensen en reist hij naar andere pioniersplekken in het land die hij begeleidt. Rust vindt Otto op Ameland, waar hij terechtkwam als begeleider van pioniersplek De Plaats. “Het is alsof je echt even alles achter je laat als je de boot opstapt. Mijn schouders zakken en mijn ademhaling zakt, merk ik meteen. Alles vertraagt in me als ik op het eiland ben. Alleen al door hier te zijn kom ik weer in balans. En dat je hier nog op een leeg strand kunt lopen en echt even alleen kunt uitwaaien verheldert mijn gedachten en geeft mijn lichaam rust.” Otto werkte voor internetkerk MijnKerk.nl. Daar gaf hij ‘handvatten om je geloof een plek te geven in je dagelijks leven’. Otto wil je graag de verhelderende rust laten ervaren van Ameland en kijkt ernaar uit je te ontmoeten.

Engbert van der Meulen (62) is beheerder van Pioniersplek De Plaats. Een fantastische job waar hij alle energie in kwijt kan en gelijk daarvoor in De Plaats energie ontvangt. Naast beheerder begeleidt hij ook activiteiten samen met onze pionierspredikant en vele vrijwilligers. Dit doen zijvoor alle doelgroepen van jong tot oud. Engbert: ‘En het mooiste is dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Dat horen wij ook vaak terug van onze bezoekers: “wij voelen ons hier thuis”, ongeacht hoe wij hier binnenlopen en wie wij hier ontmoeten, dat doet je goed. Voor de retraite-weekenden zal ik naast beheerder ook uw / jouw gastheer zijn. Samen met onze vaste vrijwilliger Eeke Marees zullen wij ons uiterste best doen jullie een mooi weekend te bezorgen. Zijn er vragen over het retraite-weekend of een andere activiteit, bel mij gerust. Ik ben bereikbaar op telefoon nummer 0519-252221.’

 

Namens ons team: graag tot ziens op Ameland!

Geef je snel op via ons inschrijfformulier.
Vragen? Stuur je mailtje naar info@deplaats-ameland.nl.

 

Reacties van deelnemers

Lees ‘Ik maakte er wel een potje van‘ over het retraiteweekend voor vrouwen

‘Ik ga anders weg dan ik ben gekomen.’
‘Zorgen en onrust laat ik hier, vrede en rust neem ik mee.’
‘Mooie teksten, herinneringen en gesprekken’
‘Dit weekend gaf me overzicht.’
‘Ik laat verdriet achter.’
‘Ik laat los dat ik niet kan vasthouden wat was, en neem vertrouwen mee.’
‘Kan het iedereen aanraden. Heel fijn en gezellig.’
Ik ben dankbaar dat ik al twee weekenden mocht meemaken op Ameland. Het is heel waardevol.’
‘Wil je een keer helemaal opladen op Ameland en je laten verrassen met lekker eten en een zingevend programma dan is dit zeker een aanrader.’